Nieuwsbrief 7: Huisvesting arbeidsmigranten | Investeren in duurzame bodem

Deutsch: Öffnen Sie für Übersetzung diesen Newsletter in Ihrem Browser (klicken Sie hier), wählen Sie ‘Translate’ in der oberen rechten Ecke und wählen Sie Ihre Sprache aus.

English: For translation, open this newsletter in your browser (click), select the ‘Translate’ button in the upper right corner and choose your language.

 

Er valt veel regen momenteel, en al dat water bemoeilijkt de werkzaamheden in de boomgaard behoorlijk. Maar laten we het van de positieve kant bekijken: wat nu valt komen we straks niet tekort. Waar het grondwaterpeil op veel plekken lange tijd nog te laag was, is deze volgens Rijkswaterstaat namelijk op de meeste plaatsen normaal en op sommige plekken zelfs verhoogd. In België is het grondwater volgens de laatste meting, begin deze maand, op veel plekken nog verlaagd tot normaal.

Deze week besteedden de media opnieuw aandacht aan het thema huisvesting voor gastarbeiders. Nog altijd een heikel punt, maar het kan nooit zo zijn dat er geen oplossingen zijn. Ik sprak deze week met TEMPhouse om juist de kansen voor de fruitteelt te verkennen, en vraag binnenkort ook nog de reactie van enkele andere professionals. Deze houdt u dus nog tegoed.

Verder vindt u deze week nog een interview met één van de standhouders op Fruit Logistica, en een vervolg daarop met nuttige informatie. Veel inspiratie gewenst!

Esther

+31 (0)6-24645943

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *