Nieuwsbrief 16: Nieuwkomer online agf-handel: Optifruit! | Update bemiddeling seizoenswerkers | H3L Opbouwblower | Actie plukkarren Bombach

Deutsch: Öffnen Sie für Übersetzung diesen Newsletter in Ihrem Browser (klicken Sie hier), wählen Sie ‘Translate’ in der oberen rechten Ecke und wählen Sie Ihre Sprache aus.

English: For translation, open this newsletter in your browser (click), select the ‘Translate’ button in the upper right corner and choose your language.

 

Nog steeds zijn de perenprijzen ongekend hoog. Ter vergelijking met de afgelopen jaren heb ik deze week een grafiek van Fruit Trading Company in de nieuwsbrief opgenomen, waarin per jaar het prijsverloop te zien is. Verderop kunt u deze bekijken.

Helaas hebben sommige telers de afgelopen week wel weer schade opgelopen door de hagel die plaatselijk viel. De schade varieert van licht tot zeer zwaar, zo publiceerde Proeftuin Randwijk foto’s van ernstig beschadigde vruchten. Het is te hopen dat voor de meeste telers de schade meevalt. Ook de regen varieerde erg, in ieder geval is het zaak om zuinig om te gaan met het vocht en de bodem eventueel zelfs af te dekken, zo noemde adviseur Nico van Geest van Agrifirm. Verder begint de rui in te zetten en lijkt de ergste schurft voorbij, maar viert meeldauw op veel plekken nog hoogtij.

Afgelopen week werden we verrast met het nieuwtje over Optifruit, het nieuwe online handelsplatform voor de agf. Misschien was uw eerste reactie hetzelfde als die van mij: “Nog eentje?”. Ik zocht contact met hen voor kennismaking en dat was positief. Mooi om te horen wat zij voor de fruittelers kunnen betekenen. Er ontstond ook direct een spontane samenwerking én een mooi artikel, die ik deze week dan ook met enthousiasme aan u presenteer! We gaan beslist nog veel meer over hen horen.

Verder kwam ik een mooi filmpje tegen uit ‘de oude doos’; over de Hollandse kersenpluk zo’n 100 jaar geleden. En las ik in een Zwitserse fruitteeltkrant dat snoeischarenfabrikant Felco dit jaar 75 jaar bestaat. Erg leuk om te lezen hoe de oprichter destijds begon en het familiebedrijf nu wereldwijd exporteert.
Ook daar besteden we deze week dus wat aandacht aan.

Ik wens u veel inspiratie toe!

Esther

+31 (0)6-24645943

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *