Nieuwsbrief 15: Nieuwe bemiddeling Roemeense werkers | Meer opbrengst door zuurstofrijk water: interview Agrona | FieldGuard Stations voor boomgaard | … en meer!

Deutsch: Öffnen Sie für Übersetzung diesen Newsletter in Ihrem Browser (klicken Sie hier), wählen Sie ‘Translate’ in der oberen rechten Ecke und wählen Sie Ihre Sprache aus.

English: For translation, open this newsletter in your browser (click), select the ‘Translate’ button in the upper right corner and choose your language.

 

De perenprijzen zitten op een ongekend niveau. Twee weken geleden oversteeg de gemiddelde Belgische klokprijs van Conference al een euro per kilo, dit is afgelopen week nagenoeg onveranderd gebleven. We zijn benieuwd wat de komende weken nog gaan brengen en hopen dat alle handelaars zich door deze prijzen laten inspireren!

Terwijl deze nieuwsbrief ter perse gaat, valt de regen bij mij met bakken uit de lucht. Het was een welkome afwisseling dat het de afgelopen week eindelijk weer eens geregend heeft. Volgens een nieuwsbericht vandaag is het echter niet genoeg om de inmiddels opnieuw ontstane droogte te compenseren.

Water is en blijft een belangrijk thema. Fruit! hield afgelopen week een interview met Agrona, ontwikkelaar van de ‘Oxybull’: een beluchtingssysteem dat zorgt voor een uitstekende kwaliteit van irrigatiewater. Daar waar wateropslag steeds belangrijker wordt, moet ook worden nagedacht hoe de kwaliteit van dit water kan worden verzekerd en behouden. Ik ben enthousiast om u dit artikel te kunnen aanbieden. Voor telers die wateropslag overwegen of al hebben, kan dit erg waardevolle informatie zijn. Agrona biedt u als fruitteler bovendien een unieke kans om in de boomgaard een pilot te draaien met deze ‘Oxybull’, waarvan bewezen is dat deze de waterkwaliteit verbetert en zorgt voor een gezonder gewas en verhoogde opbrengst. Ik raad u dan ook aan om eens bij hen te informeren naar de mogelijkheden. U leest het verderop.

In lijn hiermee vindt u deze week trouwens ook een advertorial over de LoRaWan bodemsensoren van Estede. Evenals nog enkele artikelen die hopelijk van pas komen.

Ik wens u veel inspiratie toe!

Esther

+31 (0)6-24645943

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *