Nieuwsbrief 13: Nieuwe aanplant: populaire rassen | H3L multifunctionele hoogwerker | 30-60 Roemeense krachten beschikbaar

Deutsch: Öffnen Sie für Übersetzung diesen Newsletter in Ihrem Browser (klicken Sie hier), wählen Sie ‘Translate’ in der oberen rechten Ecke und wählen Sie Ihre Sprache aus.

English: For translation, open this newsletter in your browser (click), select the ‘Translate’ button in the upper right corner and choose your language.

 

Afgelopen week werd bekend dat het Nederlandse kabinet een extra omzetschadefonds van 600 miljoen euro beschikbaar stelt voor de land-
en tuinbouw. Met name in de sierteelt en frietaardappelteelt, sectoren die vooralsnog het hardst zijn geraakt, is dit een belangrijke maatregel om de bedrijven ‘overeind’ te houden. De toekenning kan bovendien worden gezien als erkenning voor het belang van deze sectoren. Of er middelen uit het fonds beschikbaar worden gesteld voor de fruitteelt is nog niet duidelijk.

In heel Nederland is het verder extreem droog voor de tijd van het jaar en menige beregeningsinstallatie in de landbouw draait al volop. Voor de teelt niet optimaal, wel is het heerlijk weer om in de boomgaard te zijn. Ook doet het telers opnieuw stilstaan bij de komende zomer: zijn we er klaar voor als zich opnieuw een langdurig droge periode aandient? Welke investeringen kunnen en moeten er eventueel nog worden gedaan? Maar ook: hoe kunnen we het watergebruik minimaliseren en de effectiviteit van de watergift juist optimaliseren? Belangrijke vragen die het vak opnieuw tot een uitdaging maken.

Afgelopen week kwam er een aanbod binnen van zo’n 30-60 Roemeense seizoensarbeiders die op korte termijn in Nederland kunnen komen helpen. Indien u nog op zoek bent naar ondersteuning, neem dan even contact op.

Ik wens u veel inspiratie toe!

Esther

+31 (0)6-24645943

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *