Nieuwsbrief 12: Klantinterview GreenlinQdata: Jong Fruit B.V. | Inmiddels 100 bemiddelingen medewerkers | AR Plant: voorkom ijzergebrek

Deutsch: Öffnen Sie für Übersetzung diesen Newsletter in Ihrem Browser (klicken Sie hier), wählen Sie ‘Translate’ in der oberen rechten Ecke und wählen Sie Ihre Sprache aus.

English: For translation, open this newsletter in your browser (click), select the ‘Translate’ button in the upper right corner and choose your language.

 

Wat is het prachtig in de boomgaard! De natuur trekt zich niets van alle commotie aan en laat zichzelf van haar beste kant zien. Ook zijn de eerste zachtfruitoogsten in volle gang, zo ging in België afgelopen week de eerste partij frambozen ter veiling. 

Met alle zonneschijn en aangename temperaturen stijgt ook het risico op ongewenste gasten in de boomgaard, zoals rupsen en wantsen. Opletten geblazen dus. Overigens lijkt de lente zich komende week nog even te verstoppen en plaats te maken voor mogelijk zelfs nog een lichte nachtvorst her en der. Ook hier is dus alertheid geboden.

Verder verandert de situatie op de arbeidsmarkt nog altijd met de dag. De ene keer veel vraag, de andere keer veel aanbod. De verschillende initiatieven om fruittelers aan voldoende handen te helpen, lijken hun vruchten af te werpen.
Ik sprak diverse telers afgelopen week en menigeen heeft inmiddels een oplossing gevonden. Ook viel mij op dat er minder aanvragen op een vraag- en aanbodplatform stonden. Toch is nog niet voor iedereen de uitdaging geweken en bereiken mij ook nog steeds geluiden van bedrijven die voor komende weken nog mensen tekort komen. Mocht u nog problemen ondervinden,
neem dan even contact op. Zoals u verderop kunt lezen heeft Fruit inmiddels voor ongeveer 100 medewerkers kunnen bemiddelen en er zijn nog steeds mensen beschikbaar.

Opnieuw is de nieuwsbrief deze week lekker praktisch, ook leest u een klantinterview die u misschien bekend voorkomt uit de beurskrant voor de Vakbeurs Houten. Het onderwerp is in deze periode volop actueel.

Ik wens u veel inspiratie en mooie dagen toe.

Esther

+31 (0)6-24645943

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *