Nieuwsbrief 11: Eerste bemiddelingen medewerkers | Mustang dwarsstroom | Actie: korte werkbroek | Reisopack 2830 | Huidige situatie seizoenskrachten

Deutsch: Öffnen Sie für Übersetzung diesen Newsletter in Ihrem Browser (klicken Sie hier), wählen Sie ‘Translate’ in der oberen rechten Ecke und wählen Sie Ihre Sprache aus.

English: For translation, open this newsletter in your browser (click), select the ‘Translate’ button in the upper right corner and choose your language.

 

Het is u wellicht opgevallen dat Fruit! vorige week niet is verschenen.
Mijn excuses daarvoor. Na enige wisseling van content en opgelopen vertraging, heb ik het uitzenden van de nieuwsbrief een week opgeschoven.

Ondertussen is menigeen van u afgelopen 1,5 week verschillende nachten in touw geweest om de nachtvorst te lijf te gaan. Beregening, vuurpotten en andere maatregelen zijn ingezet om de o-zo-belangrijke bloemknoppen te beschermen. Helaas heeft de vorst toch op menig bedrijf zijn sporen achtergelaten, onder andere in de zwakke appelknoppen maar ook bijvoorbeeld bij blauwe bessen en pruimen. Zo zijn er verschillende blauwe bessentelers in Limburg die flinke schade hebben opgelopen. Het is voor veel bedrijven nu afwachten hoe groot de impact op de oogst uiteindelijk zal zijn.

Ook het medewerkersvraagstuk speelt nog steeds. Positieve berichten en onduidelijkheid wisselen elkaar af. Naar aanleiding van de bekendmaking twee weken terug dat Fruit! kan helpen bij het vinden van personeel, kwamen diverse aanvragen uit binnen- en buitenland binnen. Een kort verslag leest u verderop.

De inhoud van de nieuwsbrief is deze week is vooral praktisch. U vindt diverse machines en… de eerste korte broek van dit jaar! Die komt goed van pas,
want na vannacht slaat de temperatuur om en gaan we zonnig en warm weer tegemoet. Verder opnieuw wat aandacht voor de actuele situatie rondom seizoensarbeiders en de termijnhandel. 

Ik wens u veel inspiratie toe!

Esther

+31 (0)6-24645943

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *