Nieuwsbrief 10: Fruit! bemiddelt in personeel | Klantreportage Middelkoop: beregening staat klaar bij Gerritse Fruitteelt | ACTIE: Werkbroek Havep Attitude

Deutsch: Öffnen Sie für Übersetzung diesen Newsletter in Ihrem Browser (klicken Sie hier), wählen Sie ‘Translate’ in der oberen rechten Ecke und wählen Sie Ihre Sprache aus.

English: For translation, open this newsletter in your browser (click), select the ‘Translate’ button in the upper right corner and choose your language.

 

Wat een spannende tijd momenteel. Van de regen in de drup zou je bijna zeggen, want aan de ene kant is het opgeklaard en kunnen veel telers eindelijk de boomgaard weer in, aan de andere kant zijn het spannende tijden nu het dagelijks leven op kop staat, veel landsgrenzen dicht zijn gegaan en we niet weten hoe het allemaal gaat lopen.

Daarbij verschilt de impact enorm. Enerzijds klom de klokprijs voor peren bijvoorbeeld iets omhoog afgelopen week, aan de andere kant worden onder andere zachtfruittelers momenteel hard getroffen door het sluiten van de horeca als belangrijke afzetmarkt. Ik wens telers die in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen, dan ook heel veel wijsheid en sterkte toe.

Een ander vraagstuk is: heb ik straks wel voldoende medewerkers? Dat was al een belangrijk punt, maar lijkt voor sommigen een nog grotere uitdaging te zijn geworden en helemaal voor telers die op korte termijn beginnen met plukken.
Ik sprak hierover met een grote organisatie en ben dankbaar u te kunnen vertellen dat telers die niet aan genoeg mensen kunnen komen, vanaf nu bij Fruit! hun vraag kunnen neerleggen voor bemiddeling. U leest het verderop.

Ondertussen gaan de reportages gewoon door, en ben ik verheugd u de eerste reportage van St. Middelkoop & Zn. BV te presenteren! We nemen daarvoor deze week een kijkje bij fruitteler Christ Gerritse uit Erichem. Verder vindt u ook weer diverse praktische zaken die in de boomgaard goed van pas komen.

Veel inspiratie gewenst,

Esther

+31 (0)6-24645943

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *