Steenks Service / Karopack

Pallets eenvoudig omsnoeren met Reisopack

Tijdens Fruit Logistica ontmoette ik standhouders Steenks Service uit Nederland en het Belgische Karopack, partners in de verkoop van de Reisopack-machines Deze week een artikel over de meerwaarde van omsnoeringstechniek en een uitleg over de Reisopack 2905.

Reisopack is al ruim 25 jaar actief in de verpakkingsindustrie en met name sterk in omsnoeringsmachines. Voordelen hiervan zijn tijdsbesparing, bedieningsgemak en het feit dat met behulp van deze machines pallets echt goed en veilig omsnoerd worden. Wanneer u dus zorgeloos gestapelde
kisten fruit per pallet wilt vervoeren, dan zijn Reisopack omsnoeringsmachines onmisbaar. Met een paar handelingen is uw pallet volledig omsnoerd en kan veilig met het transport mee.


De omsnoeringsmachines kunnen zowel losstaand als in de verwerkingslijn worden gebruikt. Van deze machines zijn er horizontale en verticale modellen. Hierdoor is de Reisopack voor ieder bedrijf dat met verpakkingen of pallets werkt een uitstekende, veelzijdige machine. De omsnoeringsmachines worden voor veel verschillende werkzaamheden gebruikt en zijn zowel automatisch als semi-automatisch verkrijgbaar.
Reisopack 2905. Foto: Steenks Service
Een aantal werkzaamheden waar de omsnoeringsmachines voor worden gebruikt, zijn:

• het omsnoeren van pallets groenten en fruit
• het dichtbinden van (bloemen)dozen of kisten
• het binden van houten platen, latten en palen
• omsnoeringswerkzaamheden in textielfabrieken
• bindwerkzaamheden in papier- of kartonverwerkingsbedrijven

Een van de veelverkochte machines is de Reisopack 2905. Deze omsnoeringsmachine beschikt over een productiesnelheid van drie banden en hoeklatten in zo’n 72 seconden. Ook is deze machine voorzien van een dubbel hoeklattenmagazijn en hoeklataandrukkers, waardoor u de hoeklatten snel en eenvoudig kunt positioneren. Verder beschikt de Reisopack 2905 over een kleurentouchscreen, met daarbij een instructievideo hoe het lint verwisseld dient te worden. 

Een andere populaire machine, de Reisopack 2830, is van een kleiner formaat en semi-automatisch. U plaatst deze omsnoeringsmachine naast de gestapelde pallets, waarna u vervolgens de pallets handmatig kunt omsnoeren. Met deze gemakkelijk verplaatsbare machine omsnoert u een pallet volledig binnen 54 seconden. Het grote voordeel van de Reisopack 2830 is dat de niet-gebonden goederen niet verplaatst hoeven te worden. Verder beschikt deze bindmachine over haar eigen hoeklattenmagazijn, waardoor het benodigde materiaal altijd vlakbij is.

Reisopack 2830. Foto: Steenks Service
Nederlandse bedrijven kunnen voor meer informatie terecht bij Sander Zuidgeest van Steenks Service. Zijn contactgegevens zijn +31(0)651687505  en sander@steenks-service.com. Voor Belgische bedrijven staat Olivier van Diest van Karopack klaar om u verder te helpen. U bereikt hem via +32(0)479061017 of via info@karopack.be. 
Steenks Service B.V.
Jan van de Laarweg 1
2678 LH  De Lier
Nederland
T: +31 174 510 266
E: info@steenks-service.nl
I: www.steenks-service.nl
Karopack Strapping Technology
Jos Coveliersstraat 41
B2540 Hove
België
T : +32 479 061 017
E: info@karopack.be
I: www.karopack.be