Stapelbed.com

Klantreportage Stapelbed.com bij ‘echt Conference-bedrijf’ Bijl’s Fruit

Familieonderneming Bijl’s Fruit uit de Hoekse Waard noemt zichzelf een ‘echt Conference-bedrijf’. Dat heeft volgens eigenaar Wim Bijl veel voordelen, maar ook één nadeel: een kort plukvenster en dus heel veel benodigde mensen voor de oogst. Twee jaar geleden breidden ze daarom hun woonvoorziening uit. Stapelbed.com leverde het meubilair.
 
“Mijn vader is hier in 1958 begonnen met een bedrijf van zes hectare. In ’92 trouwden mijn vrouw en ik en namen we het bedrijf over. Toen teelden we nog appels en peren, langzaamaan zijn we overgegaan op één soort: Conference.” Wat was daar de reden van? “Appels lopen niet meer, het is een wereldwijd product dat je overal kunt telen. Conference groeit alleen goed in Nederland en België en gaat heel Europa door. Ons klimaat is perfect voor dit ras waardoor je uitstekende peren kunt telen. Mits het klimaat wel zo blijft natuurlijk, want afgelopen twee jaar waren extreem warm en droog.” 
Oogst Conference 2017. Foto: Wim Bijl

Er is echter één nadeel volgens Wim: de pluk. “Eigenlijk heb je maar 12 dagen de tijd. Wij proberen dat ook altijd in 12-13 dagen te doen. Dan komt direct het huisvestingverhaal om de hoek kijken. Een goede plukker plukt gemiddeld 1000 peren per uur. Je hebt dus heel veel mensen nodig om zo’n grote hoeveelheid in zo’n korte tijd te plukken.”
 
Bijl werkt al 15 jaar met Poolse seizoensarbeiders. “Dat begon met caravans, alleen met de snoei in de winter ging dat niet. We hebben toen een vaste verblijfslocatie gebouwd en vorig jaar hebben we dat uitgebreid naar 40 slaapplaatsen om al onze mensen zelf te kunnen huisvesten.” In de gemeente Hoekse Waard zijn er volgens hem namelijk “nul slaapplekken”. Hij vertelt: “Je hebt wel een aantal bed & breakfasts hier, maar voor buitenlanders is er niets geregeld, dat houdt men duidelijk af. Dus hebben de telers hier allemaal zelf een voorziening voor de mensen gemaakt. Ik zeg bewust ‘mensen’, want het zijn geen ‘Polen’, het zijn mensen. En daar ben ik heel zuinig op. Als zij niet komen, is het voor ons ook afgelopen.”

Plukken op de hoogwerker - oogst 2017. Foto: Wim Bijl

En dus bouwde hij, grotendeels samen met zijn Poolse medewerkers, een grotere huisvesting met goede voorzieningen, zoals een degelijke douche en nette keuken. “Net of je thuis bent”, vertelt Wim over het resultaat. Hij is er best wel trots op. “Het moet gewoon goed zijn. Of de mensen het waarderen weet ik niet, ze laten dat niet zo merken. Het is een heel andere cultuur, ik werk nu 15 jaar met deze mensen maar je leert hun gedachten volgens mij nooit kennen. Ik denk wel dat ze er dankbaar voor zijn. En ze komen tot nu toe terug.” Bijl heeft alles volgens de geldende richtlijnen aangepakt en heeft dan ook een gecertificeerd verblijf. “Het heeft wel wat gekost, maar we zijn er echt blij mee.”

En dan heb je natuurlijk nog meubilair nodig. “Wij hebben units van 6×3 meter, daar staan twee stapelbedden in. In de winter slapen de medewerkers ieder alleen op een kamer. Via internet ben ik bij Stapelbed.com terechtgekomen. De eigenaar heeft geloof ik ooit bedden gekocht van asielzoekerscentra waar de mensen nooit gekomen zijn. Dat is allemaal nog nieuw. We hebben ook stoelen en tafels gekocht, alles. Want er ging al veel geld in het nieuwe gebouw zitten, deze spullen zijn ook bijna nieuw. Zo hebben wij het gebouw aangekleed.

Nieuwe huisvesting met meubilair van Stapelbed.com. Foto: Wim Bijl

Wim Bijl en zijn vrouw gingen eerst kijken bij de grote loods van Stapelbed.com in Zoeterwoude. “Ze hebben een enorme voorraad. We hebben verschillende opties bekeken en de spullen uitgezocht. Daarna werd het met een vrachtwagen bij ons bezorgd. Qua matrassen hadden we de helft al bij Ikea gekocht, maar de eigenaar van Stapelbed.com zei dat we beter incontinentiematrassen konden nemen. Dat zijn van die zijlmatrassen. Dat was een goede keuze, dit blijft schoon en is veel hygiënischer.”
 
Ik vraag ten slotte of ze tevreden zijn met de spullen? “Wat we er hebben gekocht is gewoon goed en degelijk spul. Dat gaat nooit kapot.”
 
Binnenkort nemen we een kijkje bij een van de vele andere klanten van Stapelbed.com. Wie nog niet bekend is met hun assortiment, kan vast een kijkje nemen op www.stapelbed.com. Voor vragen of het maken van een afspraak om langs te komen, kunt u eigenaar Rob Boogert bereiken via info@stapelbed.com of via +31 (0)6-55803000. Stapelbed.com levert ook buiten Nederland.